Τα τελευταία χρόνια, το blog έχει εξελιχθεί από ένα ψηφιακό «ημερολόγιο» όπου κάποιος μπορούσε να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις, σε ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να αναπτύξουν την ψηφιακή τους παρουσία, να αυξήσουν το traffic στο site τους και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με έρευνα των HubSpot, Litmus, και Wistia για το 2021, η επίδραση ενός blog σε μία επιχείρηση είναι τόσο σημαντική που το έχουν αναδείξει ως την τρίτη πιο σημαντική content marketing στρατηγική, μετά το video και τα eBooks.   

Τα πλεονεκτήματα του blog για μία επιχείρηση

  • Αύξηση του traffic

Όλες οι επιχειρήσεις θέλουν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα τους. Ένας από τους καλύτερους και ταυτόχρονα πιο οικονομικούς τρόπους για να το πετύχουν αυτό είναι με το blog. Κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα καινούργιο άρθρο στο site της επιχείρησης είναι μία ακόμα σελίδα που γίνεται index από τη Google και άρα μία ακόμα ευκαιρία να εμφανιστεί το site στη σελίδα μιας αναζήτησης ενός χρήστη. Πρακτικά το blog λέει στις μηχανές αναζήτησης πως το site είναι ενεργό και ανανεώνεται που είναι από τα πιο βασικά στοιχεία για να βγαίνει ψηλά στις αναζητήσεις

  • Αύξηση πωλήσεων

Από τη στιγμή που επιτυγχάνεται αύξηση των επισκεπτών ενός site, η αύξηση των πωλήσεων είναι το αμέσως επόμενο βήμα. Συνήθως ένα blog post λειτουργεί πολλές φορές και σαν «σελίδα προσφοράς» με ένα call to action το οποίο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να καταχωρήσει τα στοιχεία του και να επωφεληθεί από κάποια προωθητική ενέργεια. Ακόμα και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κάνουν άμεσες πωλήσεις, το blog οδηγεί σε αύξηση των leads.

  • Ισχυροποίηση αξιοπιστίας

Μία επιχείρηση που συντηρεί τακτικό blog σχετικά με το αντικείμενό της δείχνει ότι γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο, μένει ενημερωμένη και ακολουθεί τις εξελίξεις. Με αυτό τον τρόπο «χτίζει» την αξιοπιστία της και κάνει τους επισκέπτες-πελάτες να την εμπιστευτούν. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι κάτι που δεν μπορεί να αγοραστεί για αυτό και είναι τόσο πολύτιμη.

  • Ενίσχυση Social Media

Ένα blog post είναι μία εξαιρετική επιλογή για να γίνει share στα Social Media μίας επιχείρησης. Αντίθετα από μία απλή φωτογραφία, το blog post μπορεί να γίνει θέμα συζήτησης, να διαμοιραστεί και, το κυριότερο, μπορεί να φέρει επισκέπτες κατευθείαν στη σελίδα της επιχείρησης.

Ας μιλήσουμε με στοιχεία για τα blogs

  • Οι επιχειρήσεις που συντηρούν blog έχουν κατά μέσο όρο 67% περισσότερες πωλήσεις από αντίστοιχες χωρίς blog. (Πηγή)
  • Το blog σε μία επιχείρηση προσελκύει 55% περισσότερους επισκέπτες. (Πηγή)
  • Το 70% των εν δυνάμει πελατών προτιμούν να μαθαίνουν τα νέα μίας επιχείρησης από blog παρά από διαφημίσεις. (Πηγή)
  • Το blog μπορεί να φέρει αύξηση άνω του 400% στις indexed σελίδες και άνω του 90% σε indexed links. Αυτό πρακτικά σημαίνει καλύτερο SEO και άρα καλύτερη θέση μιας επιχείρησης στις αναζητήσεις της Google. (Πηγή)

Στους Content Writers υπάρχει μία μεγάλη ομάδα έμπειρων και επαγγελματιών copywriters και bloggers με άριστες ερευνητικές δεξιότητες που αναλαμβάνουν να γράψουν blog posts και άρθρα για οποιοδήποτε θέμα τους ζητηθεί.

Επιλέξτε μας για να συντηρήσουμε το blog της επιχείρησής σας, με βάση τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις και δείτε το traffic της σελίδας σας να αυξάνεται μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.